Піскуна чекає новий позов від Смешка. На 2 гривні

Четвер, 16 червня 2005, 20:32
Печерський районний суд Києва розгляне позов колишнього глави СБУ Ігоря Смешка до генерального прокурора Святослава Піскуна у зв'язку з обвинуваченням у причетності до контрабанди зброї.

Як повідомив "Інтерфакс-Україна" адвокат Смешка Віктор Петруненко, позовна заява про захист честі і достоїнства, а також ділової репутації і відшкодування морального збитку Смешко і його адвокат подали в Печерський райсуд у середу.

Відповідачем у справі виступає Генеральна прокуратура і Піскун, який на одній із прес-конференцій обвинуватив Смешка у вчиненні тяжкого злочину - контрабанді зброї, сказав адвокат.

За твердженням Петруненка, Піскун зробив відповідну заяву "винятково з кар'єрних міркувань".

Крім того, за словами адвоката, Смешко вважає правильним не вимагати компенсації морального збитку з Генпрокуратури, а стягнути компенсацію з Піскуна в розмірі 2 (двох) грн. "Значна сума може поставити його в залежність від інших осіб", - сказав адвокат.

Він повідомив, що судове засідання за цим позовом відбудеться 4 липня в 14.30.

Як повідомлялося, 7 червня Піскун заявив, що в справі про контрабанду зброї проходить три посадових особи високого рангу - Смешко і ще двоє високопоставлених чиновників з іншого відомства.

За словами Піскуна, екс-глава СБУ проходить у справі про контрабанду зброї "як один з тих, хто цю зброю завозив".

Сам Смешко днями в інтерв'ю ЗМІ припустив, що Піскун, заявляючи про його причетність до контрабанди зброєю, мав на увазі історію з особистою зброєю, що протягом декількох днів знаходилася в нього без реєстрації.

Раніше він заявляв, що має намір подати позов у суд на генпрокурора Піскуна в зв'язку з заявою останнього про причетність Смешко до контрабанди зброї. "Святославу Михайловичу доведеться довести в суді, що його слова є правдою", - сказав екс-глава СБУ.

Смешко очолював СБУ з 4 вересня 2003 року по лютий 2005 року.

Піскун притягує Смешка по справі, яку сам закрив

Смешко проходить у справі контрабанди зброї свідком. А може стать і обвинувачуваним

Піскун не з'явився на суд за позовом Смешка