Богатирьова обіцяє Піскуну, що некролога не буде

Вівторок, 19 липня 2005, 11:14
Лідер фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова обвинувачує Генпрокуратуру у втручанні в її приватне життя, поширивши інформацію про порушення проти неї кримінальної справи.

"Я можу як фізична особа подати на них позов за використання мого імені", сказала Богатирьова, слова якої наводить "Комерсант-Україна" у вівторок.

Богатирьова також назвала дії генпрокуратури "політичним замовленням" й "істеричним рефлексом".

Він також вважає, що заява ГПУ - "найчистішої води піар". "Будь-яка інформація - це піар, крім некролога, але некролога вони від мене не дочекаються!" - заявила Богатирьова.

Раніше Богатирьова й адвокат арештованого Бориса Колесникова Андрій Федур опублікували інформацію про грошові внески в "Укрсоцбанк" родини Пенчуків, які звинувачують голову Донецької облради у вимаганні. Богатирьова і Федур заявляли, що на цих рахунках, нібито, "були знайдені ті гроші, які Колесников чесно заплатив їм за куплені акції торгового центру".

Богатирьова в коментарі "Комерсанту" у вівторок сказала, що дані про рахунки родини Пенчуків були оприлюднені "на абсолютно законних підставах".

Ворошиловський суд Донецька, у якому розглядається справа Бориса Колесникова, не називав цю інформацію конфіденційною.

Більше того, на думку Богатирьової, саме бездіяльність Генпрокуратури щодо збору доказів у справі Колесникова змусила його адвокатів законним шляхом шукати підтвердження виплат родині Пенчуків.

У той же час, як пише газета, у Київській міській муніципальній колегії адвокатів повідомили, що поширення інформації про порушення кримінальної справи не є ні порушенням таємниці слідства, ні втручанням у приватне життя обвинувачуваного.

У колегії підтвердили, що кримінальні справи проти депутатів можуть бути порушені тільки генеральним прокурором або його заступниками.

"Українська правда"

Читайте також:

На Богатирьову й адвоката Колесникова теж завели справу

Генпрокуратура знову почала вивчати Колесникова. Він сидить 101 день

У Донецьк вилетіла група силовиків для пошуку компромату на Колесникова

Колесников знайшов "незаперечні докази" своєї невинуватості