Міліції важко розкрити справу про вбивство знайомого Бакая

Середа, 20 липня 2005, 16:50
Справу про вбивство кримінального авторитета Прища направлено в суд. Є також надія, що буде розкрито вбивство бізнесмена Віктора Рибалко, відомого також як "Рибка".

Про це заявив заступник генерального прокурора України, прокурор Києва Василь Присяжнюк, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На брифінгу в середу, відповідаючи на питання, чи розкрита справа про вбивство Рибалка, Присяжнюк сказав: "Імовірність розкриття є, але на даний момент злочин ще не розкритий. Ми сподіваємося, що цей злочин буде розкрито".

За його словами, убивство "Рибки" було замовним, і "є підозрювані, які, можливо, були причетні до здійснення злочину".

Присяжнюк також повідомив, що справа по вбивству кримінального авторитета Прища направлена до суду, але по цій справі є проблеми. "Ми просто не змогли зібрати достатньої кількості доказів. Ми направили справу в суд, і подивимося, яку суд дасть оцінку цим доказам", - сказав він.

Відповідаючи на питання, скільки на сьогоднішній день у Києві кримінальних авторитетів, начальник головного управління МВС у столиці Віталій Ярема повідомив, що їх троє: "один злодій у законі й два кримінальних авторитети". Ярема сказав, що прізвища він називати не буде, їх озвучив президент Віктор Ющенко.

Ярема також повідомив, що в Києві гастролюють злочинні групи із Грузії. "Багато злочинних груп з території Грузії. Це дійсно проблема для Києва", - сказав він. За його словами, цього року міліція затримала дев'ять злочинних груп, до складу яких входили 29 громадян Грузії, і які здійснили 80 крадіжок.

Ярема відзначив, що злочинці із Грузії спеціалізуються на квартирних крадіжках і крадіжках з машин, так звані "барсеточники".

За його словами, київська міліція тісно співробітничає з колегами із Грузії, і за останньою інформацією, у Київ виїхали знову "кілька злочинних груп". Як пояснив Ярема, міграція злочинних груп із Грузії в Київ пов'язана з тим, що в Грузії прийнятий "дуже серйозний закон про боротьбу з мафією".

Валерій Прищик (Прищ) був крупним бізнесменом, власником ТОВ "Ринок-1" (найбільшого в Києві Троещинського ринку). Його обвинувачували в організації злочинного угруповання. Прищик був розстріляний з автомата 1 грудня 2003 року.

Віктор Рибалко був убитий у Києві 12 травня 2005 року. Він був знайомий з екс-керівником Держуправління справами Ігорем Бакаєм.