Нацрада бачила, як підлегла Чижа сховалась в туалеті з документами про оборудки

Четвер, 28 липня 2005, 16:34

Секретар першого заступника голови Держкомтелерадіо Анатолія Мураховського під виглядом особистих речей хотіла винести з приймальні оригінали документів, які стосуються "сумнівних господських оборудок керівників Держкомтелерадіо".

Про це йдеться у заяві, поширеній Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення у четвер.

Згідно з повідомленням, "після її затримання за фактом шахрайства група працівників Держкомтелерадіо на чолі з Анатолієм Мураховським намагалася виламати двері і вихопити документи, що переховувалися від сторонніх очей".

"Тим часом сама секретар, керуючись вказівками свого шефа по мобільному телефону, закрилася в жіночому туалеті і пробувала вдати з себе заручницю працівників апарату Нацради", - йдеться у заяві.

Як зазначено в документі, свідками "провокації" стали журналісти різних телеканалів та друкованих видань.

Як з'ясувалося, документи, які керівництво Деркомтелерадіо мало намір винести з приміщення, стосуються справ, які не мають нічого спільного з профілем діяльності цієї установи і стосуються фінансових операцій.

В документі також зазначається, що на документах є прізвища голови Держкомтелерадіо Івана Чижа та його заступника Анатолія Мураховського. Згідно із заявою, Нацрада має намір передати ці документи до Генпрокуратури.

У заяві Нацрада також попереджає про можливість поширення недостовірної інформації та "зведення наклепів" на своїх членів з боку Держкомтелерадіо, а також зазначається, що Нацрада готує звернення до правоохоронних органів та керівників країни з проханням дати правову оцінку діяльності Чижа та його оточення.

У свою чергу Мураховський вважає заяву Нацради провокацією. "Це чергова відверта брехня. Ніяких сумнівних оборудок Держкомтелерадіо не проводить".

На питання щодо того, які документи були вилучені, він припустив, що "це були документи щодо оренди приміщень у підвалі держкомітету".

"Я не готовий зараз сказати, що висмикнули працівники Нацради з рук нашої працівниці. Якби ми висмикували документи з рук працівників Нацради, мабуть, нависмикували б багато чого", - додав він.

За його словами, "його секретар зателефонувала йому зранку на мобільний телефон і "тремтячим голосом" повідомила, що працівники Нацради висмикнули в неї документи, після чого зачинили її в одному з приміщень на 5 поверсі".

Він також повідомив, що Держкомітет має намір подати в суд на Нацраду "за порушення конституційних прав працівників" під час захоплення.

Як повідомив голова Нацради Віталій Шевченко, винесені документи стосувалися фінансових оборудок, зокрема, робочий проект ремонту комплексу кафе по вулиці Прорізна, 2.

“Я вас запевняю, що ви обійдете цей будинок кругом і ви ніде не знайдете натяку на кафе, а тим більше на кафе, яке вже ремонтується”, - сказав він.

За його словами, серед документів є фотографії інтер’єру кафе, зокрема торгівельні зали першого поверху та підвального приміщення. Одна з сум на ремонт кафе, зазначених в документі, – 258, 8 тис. гривень. Ці документи містять не тільки прізвища, а й підписи Мураховського з посиланням на Чижа.

"Українська правда"