Піскун готовий ознайомити Колесникова з його справою

Четвер, 11 серпня 2005, 15:12

Генпрокуратура завершила досудове слідство у справі голови Донецької обласної ради Бориса Колесникова.

Про це повідомляють "Українські Новини" з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Прес-служба повідомила, що Генпрокуратура готова надати Колесникову можливість ознайомитися з матеріалами справи, однак поки що не може цього зробити у зв'язку із хворобою Колесникова.

В той же час, заступник генпрокурора Віктор Шокін зазначив, що "це питання" повністю залежить від Колесникова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Раніше Шокін прогнозував завершення досудового слідства у справі Колесникова до понеділка, 15 серпня.

2 серпня за рішенням Апеляційного суду Києва Колесников, який перебував під вартою з 6 квітня, був звільнений, при цьому суд взяв з нього підписку про невиїзд.

Колесников був затриманий 6 квітня за порушеною в лютому кримінальною справою за фактом вимагання в 2002 році акцій торгового центру "Білий Лебідь"(Донецьк) в екс-голови правління торгового центру Володимира Пенчука (батька) і екс-директора ТЦ Бориса Пенчука (сина).

Наприкінці травня Генпрокуратура закінчила розслідування його справи, а 14 липня поновила слідство у зв'язку з тим, що адвокати Колесникова надали Генпрокуратурі нові матеріали.

Зі слів адвокатів, ці матеріали свідчать про те, що Колесников перерахував на рахунки Пенчуків гроші за куплені акції, а, відповідно, вимагання акцій не було.