Справу проти Кушнарьова порушили неправильно?

Середа, 17 серпня 2005, 21:33

Справу проти екс-губернатора Харківщини Євгена Кушнарьова було порушено ще 15 серпня.

Про це в ефірі 5 каналу повідомив адвокат Кушнарьова В"ячеслав Стовба.

За його словами, справу було порушено заступником генпрокурора Шокіним, хоча він "не мав права порушувати справу проти депутата Харківської облради".

"Цю справу міг порушити тільки генпрокурор", - сказав Стовба.

За словами адвоката, йому пояснили у прокуратурі, що справа начебто витікає зі справи про будівництво третьої черги харківського метрополітена, яка була порушена раніше.

Адвокат також повідомив, що Кушнарьова викликали до прокуратури за справою про сепаратизм "як свідка", хоча той "перебуває на стаціонарному лікуванні у 8 харківській лікарні".

"Ми півтори години ознайомлювалися з матеріалами цієї справи, а потім Кушнарьову висунули обвинувачення по іншій справі", - зазначив Стовба.

Адвокат відзначив, що Кушнарьова можуть затримувати лише на три дні. "Якщо суд не прийме рішення про запобіжний захід у вигляді арешту, то Кушнарьова мають випустити без обмежень", - додав він.

Водночас адвокат переконаний, що доведе невинуватість свого підзахисного. "Вірую, що є люди в правоохоронних органах, які можуть розслідувати справу в правовому полі, віруйте й ви!", - наголосив Стовба.

Українська правда