Єхануров створить собі спецз’язок за спецтарифами

Вівторок, 27 вересня 2005, 18:40

Кабінет міністрів доручив Службі безпеки України створити спеціальну мережу мобільного зв'язку Національної системи конфіденційного зв'язку.

Про це сказано в розпорядженні Кабміну №405-р від 24 вересня, повідомляють Українські новини.

Кабмін погодився із пропозицією СБУ про створення такої мережі на базі державного підприємства "Українські спеціальні системи" і доручив департаменту спеціальних телекомунікаційних систем і захисту інформації (ДСТЗІ) СБУ розробити й затвердити в
місячний строк положення про спецмережу й граничні тарифи на послуги такого зв'язку.

Кабмін також доручив забезпечити створення, розвиток і функціонування мережі й надання "Українськими спеціальними системами" послуг спецзв'язку міністерствам, іншим центральним і місцевим органам виконавчої влади відповідно до тарифів.

Крім цього, Кабмін доручив СБУ передбачити в проекті державного бюджету на відповідний рік видатки на фінансування заходів зі створення, розвитку й забезпечення функціонування спецмережі.

Як повідомляло агентство, у листопаді 2003 року СБУ планувала запустити пілотну мобільну частину системи конфіденційного зв'язку в першому півріччі 2004 року.

Планувалося використовувати єдину номерну ємність для мобільного й телефонного конфіденційного зв'язку для державних органів України.

Планована кількість номерів становило близько 8 тис. для мобільної й стільки ж для стаціонарної систем.

В 2003 було розпочате розгортання інформаційно-комунікаційної системи зв'язку для органів виконавчої влади в Києві.

Підключення в регіонах планувалося здійснювати за допомогою телекомунікаційної компанії "Укртелеком".

Водночас оператор мобільного зв'язку компанія "Київстар" вела переговори із СБУ про будівництво мобільної частини системи.

У січні 2002 Верховна Рада дозволила створення системи конфіденційного зв'язку, прийнявши відповідний закон.