Луценко порадив пасторові Турчинову не прикидатися "шлангом"

Понеділок, 10 жовтня 2005, 17:30

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заперечує, що МВС не змогло розслідувати факти масових безладь під час виборчої кампанії.

Про це він сказав в інтерв'ю "Граням".

"Що стосується розслідування організації масових безладь, то, на мою думку, враження, начебто "нічого не зроблено", не складається, як ви кажете, а нав'язується суспільству", - відзначив міністр.

"Недавно екс-глава СБУ Турчинов у телеінтерв'ю повідав, що іноді краще мовчати, ніж говорити, натякаючи на те, що ми, нібито, не розкрили жодного побоїща під час виборів. Доповідаю: за вісім місяців ми розкрили практично все", - підкреслив Луценко.

За його словами, розкрито інцидент у Луганську, коли бандити з донецького регіону побили голови багатьом людям, у тому числі міліціонерам. Також у Києві МВС розслідувані обидві силові акції біля Центрвиборчкому, "встановлені і затримані і виконавці, і організатори, у тому числі два колишніх вищих чини МВС".

"Ця справа була передана в прокуратуру, і, ще в квітні — у СБУ. Я б рекомендував деяким пасторам не прикидатися шлангом, і слідувати власній мудрій пораді", - сказав Луценко.