Економіка почала стабілізуватися ще при Тимошенко?

Середа, 12 жовтня 2005, 15:44

Статистичні дані за дев’ять місяців свідчать про початок стабілізаційних процесів у вітчизняній економіці.

Про це заявив, відкриваючи засідання уряду, прем’єр-міністр Юрій Єхануров.

За його словами, зараз в економіці ще, можна сказати, відбувається якийсь броунівський рух, але чіткі повідомлення дають можливість сподіватися, що розвиток економіки буде стабілізовано.

Єхануров також повідомив, що в рамках пiдготовки до зустрiчi президента з представниками вітчизняного великого бiзнесу, яка має відбутися наприкінці тижня, вiн проводить консультацiї з великими бiзнесменами.

"Всi вони, з ким доводилося зустрiчатися, правильно розуміють політику уряду i президента. Я думаю, найближчим часом Україна матиме можливість побачити, яка висока соціальна відповідальність нашого великого бізнесу, а також те, що наша культурна спадщина отримає серйозну пiдтримку", - сказав Єхануров.

Прем’єр також зазначив, що підписав доручення за підсумками зустрiчi з Радою пiдприємцiв при урядi, яка вiдбулася в понедiлок. При цьому прем'єр звернув увагу членiв уряду на необхiднiсть якнайшвидшого введення дозвiльної системи.

Єхануров наголосив, що президент вимагає, щоб уряд протягом тижня вжив всiх необхiдних заходiв для реалiзацiї закону про дозвiльну систему. "Це дуже непросте питання, буде чинитися досить серйозний опiр", - зауважив керівник уряду.

Окрім того, прем'єр доручив Міністерству економіки розібратися з ситуаціями під час сплати ПДВ по експортно-імпортних операціях, оскільки там "не все гаразд". "Ми чекаємо від Мінекономіки повного аналізу з цього приводу", - підкреслив глава уряду.

"Різко впали обороти, особливо що стосується прибалтійських країн", - підкреслив Єхануров і зауважив, що з цим обов'язково мають розібратися фахівці.

За словами Єханурова, під час наступного сесійного тижня уряд має також забезпечити проходження через парламент всіх законопроектів, що стосуються вступу України до Світової організації торгівлі.

Юрій Єхануров засвідчив, що уряд і надалі має наміри серйозно розбиратися з усіма без винятку економічними питаннями. Так, за його словами, вже на наступному засіданні Кабміну розглядатиметься стан справ в агропромисловому комплексі. З розгорнутою доповіддю щодо АПК виступить міністр аграрної політики України Олександр Баранівський.

"Українська правда"