З "Борисполя" можна вилетіти, але сісти cкладно

Четвер, 10 листопада 2005, 13:43

Третю добу державний аеропорт "Бориспіль" працює в умовах підвищеної складності через туман.

Про це йдеться в прес-релізі, поширеному комунікаційним агентством "Варто".

"Бориспіль" є єдиним аеропортом України, що має злітно-посадочну смугу, яка дозволяє проводити прийом і випуск повітряних судів за будь-яких метеоумов. Сьогоднішній туман підпадає під третю категорію - режим сліпої посадки, при нульовій видимості", - говориться в повідомленні.

За словами в.о. директора з виробництва "Борисполя" Сергія Гомболевського, оснащеність злітно-посадочних смуг дозволяє проводити усі без винятку злети.

Тобто, якщо літак уже знаходиться в аеропорту, то він злетить 100%, відзначив він.

Однак, за словами Гомболевського, більш складна ситуація склалася з прибуттям літаків у порт. У "Борисполі" здійснюють посадку тільки літаки типу Boeing, Airbus, оснащені спеціальними навігаційними системами.

"На жаль, на більшості машин, які здійснюють внутрішні українські рейси, такого устаткування немає. Але самі авіакомпанії намагаються вирішити дану проблему: роблять заміну машин або доставляють пасажирів іншими видами транспорту, - говориться в повідомленні.

"Ніяких збоїв у роботі аеропорту на сьогоднішній день не було, служби чітко працюють у спеціально введеному режимі", - відзначив Гомболевський.

Українська правда