Депутати допоможуть шпигунам

Четвер, 17 листопада 2005, 15:08

Верховна Рада має намір врегулювати діяльність Служби зовнішньої розвідки.

За ухвалення в першому читанні проекту закону "Про Службу зовнішньої розвідки України" проголосували 310 депутатів за необхідних 226.

Крім того, 304 депутати за необхідних 226 проголосували в першому читанні за законопроект, що передбачає внесення змін до законодавства щодо розвідувальних органів й погоджує їх із проектом про службу зовнішньої розвідки.

Відповідно до пояснювальної записки, відповідні зміни пропонується внести до закону про розвідувальні органи, СБУ, оперативно-розшукову і контррозвідувальну діяльність, боротьбу з тероризмом про засади національної безпеки.

Зокрема, зміни стосуються визначення основних понять, що дасть змогу відрізняти розвідувальну діяльність від інших видів інформаційної діяльності і чіткіше окреслити сферу компетенції розвідувальних органів.

Крім того, передбачається вдосконалити соціальний захист співробітників розвідувальних органів й усунути диспропорцію в оплаті праці й пенсійному забезпеченні військовослужбовців і службовців кадрового складу розвідки, що приведе до демілітаризації цих органів.

Крім того, Верховна Рада затвердити чисельність працівників Управління державної охорони в кількості 2 912 осіб.

Парламент також затвердив структуру Управління держохорони, що буде складатися з органа управління; підрозділів охорони органів державної влади, посадових осіб й об'єктів; регіональних підрозділів державної охорони; підрозділів забезпечення, підприємств, установ, організацій і навчальних закладів.

Управління держохорони забезпечує охорону вищих посадових осіб держави.

Українські новини