Тимошенко залишить Турчинова і Томенка без квартир

Субота, 17 грудня 2005, 18:45

Заступник керівника Блоку Юлії Тимошенко Микола Томенко вважає, що Віталій Кличко не має права балотуватися до парламенту.

Про це говориться в коментарі Томенка з приводу ІІ етапу другого міжпартійного з'їзду БЮТ, поширеному прес-службою депутата.

"Я, наприклад, хотів би бачити в списку блоку Олександра Єльяшкевича, але, згідно з виборчим законодавством, ті люди, які протягом останніх п’яти років проживали поза межами України, не мають права балотуватися до Верховної Ради", - зазначив він.

"Тому такі політики, як Олександр Єльяшкевич, Микола Мельниченко чи Віталій Кличко не зможуть бути в парламенті", - сказав Томенко.

Що стосується низки політиків, які в період президентства Леоніда Кучми були в пропрезидентських фракціях, а після помаранчевої революції перейшли до фракцій БЮТ та "Єдиної України", то Томенко зауважив, що вони протягом року мали змогу продемонструвати свій професіоналізм, працюючи над реалізацію програми уряду Тимошенко "Назустріч людям".

"Більше того, в нашій команді немає жодної людини, яка була б архітектором чи ідеологом режиму Кучми. Якщо сказати метафорично, то кумівський режим взяв цих людей "у полон", а наша команда їх "звільнила" і дала шанс перегорнути сторінку їхнього попереднього політичного життя", - зазначив він.

"До речі, так само в свій час Віктор Ющенко взяв до себе в команду представника колишнього президента в парламенті Романа Безсмертного та низку відомих бізнесменів, які підтримували Кучму – Євгена Червоненка, Давида Жванію та інших" - сказав Томенко.

Водночас керівник виборчого штабу БЮТ Олександр Турчинов зазначив, що з таким списком, який був затверджений на суботньому з'їзді блоку, "несоромно виходити на люди, аж душа співає".

За словами Турчинова, з’їзд "вщент розбив наклепницькі прогнози опонентів та недоброзичливців, які вели дезінформаційну війну проти БЮТ", повідомляє прес-служба блоку.

Турчинов повідомив, що до списку кандидатів у депутати від БЮТ, крім Андрія Шевченка, увійшло ще кілька відомих журналістів, - зокрема Степан Курпіль, засновник газети "Високий замок" та редактор "Свободи" Олег Ляшко.

Крім того, за рішенням з’їзду кандидати у депутати, що йтимуть на вибори у списках блоку, добровільно зобов’язуються після обрання відмовитися від депутатської недоторканості, державних квартир, матеріальної допомоги та інших пільг, які передбачені для депутатського корпусу.

Українська правда