Ющенку пропонують зробити неприємний сюрприз аматорам політреформи

Середа, 28 грудня 2005, 13:43

Політичний блок "Пора-ПРП" пропонує президенту України після завершення парламентської кампанії ініціювати нову політичну і конституційну реформу.

"Ми вважаємо, що президент має виступити відразу після завершення виборів з новою ініціативою (проведення) політичної і коституційної реформи, яка збалансовано й адекватно дасть можливість відрегулювати всі механізми державного управління, відповідно до європейських стандартів", - заявив голова політради "Пора-ПРП" Владислав Каськів.

Каськів підкреслив, що "це політична позиція блоку".

На його думку, ця позиція вимагає широкого обговорення не тільки серед політиків, але й у суспільстві.

Крім того, Каськів висловив думку про те, що вступ з 1 січня в силу конституційної реформи без відповідних механізмів на тлі загострення внутрішньополітичного протистояння і геополітичної ситуації, становить велику загрозу для українського суспільства.

Як повідомлялося, з 1 січня 2006 року наберуть сили зміни в українську Конституцію, згідно з якими повноваження парламенту продовжать з 4 до 5 років.

Політреформа також розширює повноваження Верховної Ради, яка одержить право призначати прем'єр-міністра, міністрів оборони, іноземних справ за поданням президента, а також за поданням прем'єр-міністра - інших членів уряду.

"Інтерфакс-Україна"