Єхануров розповів, як радив не домовлятись з Тимошенко, бо буде біда

Четвер, 12 січня 2006, 21:13

Прем’єр Юрій Єхануров вважає, що голосування у Верховній Раді за відставку його уряду продемонструвало тимчасових союзників президента Віктора Ющенка.

"Це добре, що така поляризація відбулася. Тимчасові союзники, які прийшли влітку 2004 року... У штабі було дві людини, які були категорично проти таких людей – це я і Роман Безсмертний. Ми тоді казали: "Нам не потрібні такі союзники, бо буде біда, ми програємо вибори", - сказав Єхануров в ефірі 5 каналу.

Голосування у Верховній Раді він назвав феноменом. "Проект подавали комуністи, навколо нього згуртувались Тимошенко, Литвин і есдеки. Ничто так не объединяет, как общая ненависть к чему-то… Амбіції затмили все, кожен вважає себе гетьманом, і не менше", - зазначив прем’єр.

"Історично склалося, що президент – це людина однієї формації, представник демократичних сил, і є вчорашні сили, які об’єдналися з частиною наших. І ця зрада, яка відбулася, частини наших, допомогла сформувати парламентську більшість", - сказав він.

Водночас Єхануров не виключив співпраці з представниками опозиційних сил у майбутньому уряді.

На питання про співпрацю, він відповів: "Ми будемо співіснувати... Напевне, прийдеться".

Говорячи про роботу свого уряду, Єхануров сказав, що вона була ефективною.

"Можна працювати ефектно. Я не оговорився. Можна взяти одну тему і показати, що ти її зробив. А можна взяти лопату і розгрібати завали. Ми вирішили взяти лопати і розгрібати", - сказав він.

Говорячи про вирішення газової кризи, Єхануров зазначив, що підписання договору між "Нафтогазом" і "Газпромом" було оптимальним рішенням.

"У мене був вибір – або газ Україні і тепло, або мої вибори, і я буду боротися до Стокгольмського суду, і місяців через 7 ми б отримали рішення. Що буде з нашою економікою? Я пам’ятаю ці 3 страшні дні...", - сказав він.

Українська правда