Міністр відкрив таємні наміри Тимошенко

П'ятниця, 13 січня 2006, 20:20

Міністр палива й енергетики України Іван Плачков звинуватив уряд Юлії Тимошенко в тому, що воно намагалося зробити компанію "Ітера" ексклюзивним постачальником туркменського природного газу в Україну.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс Україна".

"Дійсно був підготовлений проект угоди, де "Ітері" передавалося ексклюзивне право на транспортування цього газу", - сказав Плачков, відповідаючи на питання, чи намагалася Тимошенко, будучи прем'єр-міністром, замінити RosUkrEnergo A.G. на "Ітеру" у схемі постачань туркменського газу в Україну.

Міністр уточнив, що даний проект угоди не був завізований, тому що ні міністерство, ні уряд не міг гарантувати компанії "ексклюзивне право на транспонування українського газу, що видобувається в Туркменістану".

Як повідомлялося раніше, голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко 10 січня в ефірі "5 каналу" у ході дискусії з Тимошенко заявив, що вона в червні 2005 року хотіла, аби компанія завізувала проект міждержавної угоди між Україною і Туркменістаном про співробітництво в газовій галузі.