Тимошенко почала війну із ЗМІ?

Середа, 18 січня 2006, 20:36

Лідер партії Батьківщина Юлія Тимошенко подала до суду позов проти газети "Україна молода".

Як повідомляє газета в четвер, у позовній заяві Тимошенко просить визнати дії "України молодої" незаконними.

Підставою такого позову є оприлюднення інформації, "яку кандидат (у депутати Тимошенко) вважає недостовірною".

Також Тимошенко просить зобов'язати газету надрукувати надану нею відповідь — обсягом не меншим, ніж обсяг повідомлення, що спростовується.

5 січня "Україна молода" опублікувала інтерв’ю з російським опозиційним політиком, колишнім членом Совєта Федерації, одним із чільників Демократичної партії Росії (Михайла Касьянова) Іваном Старіковим.

Як зазначає видання, "Старіков поділився з "Україною молодою" своїми думками про газову суперечку між двома країнами та про "закулісні домовленості Юлії Володимирівни з Володимиром Путіним, щоб вона працювала проти Ющенка і представляла деякі інтереси Кремля".

Старіков тоді зауважив, що кримінальні справи у Москві "так просто не закриваються", "а це означає, що пані Тимошенко зв'язана Росією по руках і ногах".

На думку Старiкова, Путін мріє мати в Україні такого прем'єра як Тимошенко, щоб його "смикати за ниточки з Кремля". Загалом, як вважає пан Старіков, лідерка БЮТ "здає моральний аспект Майдану".

Це фактично перший судовий процес за позовом учасника виборів-2006 до загальноукраїнського засобу масової інформації, зазначає "Україна молода".

Старіков знаходиться в близьких відносинах з братом президента Петром Ющенком.

"Українська правда"