Росія вирішила, що з Україною все "урегульовано"

Четвер, 19 січня 2006, 10:21

Підписані російсько-українські угоди по газу забезпечують остаточне юридичне врегулювання спірної ситуації, яка виникла, заявив глава Мінпроменерго РФ Віктор Христенко.

"Підписані угоди забезпечують остаточне юридичне врегулювання і вирішення спірної ситуації як для забезпечення потреб України, так і гарантій по забезпеченню транзиту російського газу", - сказав міністр у четвер на першому цього року засіданні уряду РФ.

Христенко на прохання прем'єра Михайла Фрадкова коротко доповів про перші результати роботи в рамках досягнутих домовленостей.

За його словами, перші два тижні нового року "точно підтвердили, що ці угоди працюють і забезпечують нормальну стабільну роботу як із постачання газу європейським споживачам, так і по забезпеченню газом української економіки".

Перехід на прозорі, зрозумілі ринкові відносини в цій сфері дозволить забезпечити "ефективну роботу як на українському ринку, так і на ринку третіх країн", упевнений міністр.

Христенко запевнив, що уряд РФ вживатиме всіх необхідних заходів, щоб Газпром "виконав усі свої зобов'язання за досягнутими домовленостями".

Таку ж позицію висловив прем'єр-міністр РФ Фрадков і додав, що "уряд РФ висловлює задоволення досягнутими домовленостями з Україною і готовністю компанії "Нафтогаз України" до безумовного виконання цих домовленостей".

РИА Новости