До виборів готуються в складах і без комп’ютерів

Субота, 28 січня 2006, 14:45

Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович заявляє про деякі ускладнення в організації роботи окружних виборчих комісій.

Про це він повідомив у ході всеукраїнської селекторної наради з керівництвом окружних виборчих комісій, представниками місцевих властей і міністерств.

"На сьогоднішній день, за інформацією ЦВК, місцеві власті абсолютно не вирішують питання забезпечення окружних виборчих комісій приміщеннями", - сказав Давидович.

Він уточнив, що йдеться про три окружні комісії в Львівській області, дві – в Луганській області, а також ряд інших регіонів України.

"У Херсонській області влада Цюрупинська взагалі розмістила окружну виборчу комісію в складському приміщенні", - сказав він.

За словами голови ЦВК, є також деякі проблеми з оснащенням виборчих комісій технічними засобами і комп'ютерною технікою.

Крім того, Давидович зазначив деяке порушення термінів формування територіальних виборчих дільниць з проведення виборів у місцеві ради.

Він повідомив, що на зустрічі з президентом у суботу доповість йому про хід організаційної підготовки проведення виборів.

УНІАН