Ющенко придумав, як назвати київські вулиці й метро

Неділя, 29 січня 2006, 12:23

Президент Віктор Ющенко закликав співвітчизників вшанувати пам'ять Героїв Крут, річниця загибелі яких відзначається у неділю.

Як зазначив Ющенко у своєму зверненні до громадян з нагоди Дня пам'яті Героїв Крут, 29 січня 1918 року стало унікальною сторінкою історії України, "яка несе колосальне емоційне та історичне навантаження".

"Українська влада і народ повинні вийти єдиним фронтом на захист національних інтересів України. Я закликаю наших політиків бути виваженими, а громадян – мудрими. В єдності наша сила", – підкреслив президент.

Він також звернувся до київського міського голови Олександра Омельченка та депутатів Київської міськради з ініціативою вирішити відповідно до чинного законодавства питання про гідне увічнення пам'яті Героїв Крут.

Йдеться зокрема про назви проспектів, площ, вулиць, парків, скверів, станцій метрополітену у столиці України.

"Ця подія стала яскравою сторінкою в історії України, а подвиг українських юнаків – прикладом жертовного служіння Батьківщині, який донині належним чином не оцінено", – переконаний Ющенко.

Ініціатива президента пов’язана із 88-ю річницею героїчної загибелі захисників УНР на Чернігівщині, яку Україна відзначає 29 січня.

Водночас лідери Блоку Юлії Тимошенко у цей день поклали квіти до могили юнаків, що загинули під станцією Крути у 1918 році, повідомляє прес-служба київського осередку блоку.

На покладання квітів до Аскольдової могили на Печерських кручах прийшли Олександр Турчинов, герой України Левко Лук'яненко, Микола Томенко, Анатолій Семинога та більше тисячі киян.

Українська правда