Луценко дозволив собою агітувати і пожалів Януковича за "тяжку юність"

Понеділок, 13 лютого 2006, 17:05

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко позитивно ставиться до того, що у своїх агітаційних роликах Соцпартія використовує його зображення.

"Кожен має використовувати доступні їм методи агітації", - сказав Луценко на прес-конференції у понеділок, відповідаючи на питання, чи вважає він етичним використання його зображення в рекламі СПУ, адже він припинив своє членство у цій партії.

За його словами, якщо його імідж допомагає СПУ піднімати рейтинг, то він до цього ставиться позитивно.

"Правда, вона (СПУ) ризикує, бо мінімум Вітренко за них не проголосує", - сказав міністр.

"Я не маю права агітувати, а мною мають право агітувати", - додав він.

Говорячи про свій візит до США, Луценко розповів, що зустрівся з заступником Держсекретаря з глобальних справ Полою Добрянські, заступником Держсекретаря Фрідом, заступником глави ФБР Пістолом, головним оторнеєм Гонсалесом.

За його словами, головною метою його поїздки до США було "відновлення переговорів" щодо підписання договору про екстрадицію між Україною та США.

Луценко розповів, що під час його візиту представники Фонду американської спадщини, які опікуються єврейськими поселеннями в Україні, висловлювали незадоволення тим, що не виконана "попередня обіцянка" екс-прем’єра Віктора Януковича.

"Як вони сказали, він обіцяв надіслати міліцейські підрозділи для зруйнування хреста в Сокалі, який встановлений поблизу єврейського кладовища. Ми пояснили, що в нинішній Україні міліція не займається знищенням або встановленням будь-яких релігійних символів, але мене вразила така державницька позиція нашого попереднього прем’єра, я думаю, що це результати його тяжкої юності...", - сказав він.

Українська правда