Піскун думає, що виграв у Головатого, а Головатий - що у Піскуна

П'ятниця, 24 лютого 2006, 12:29

Екс-генпрокурор Святослав Піскун вважає перемогою рішення Апеляційного суду Києва про часткове задоволення скарги міністра юстиції Сергія Головатого щодо поновлення Піскуна на посаді генпрокурора.

"Це рішення суду – повна перемога Піскуна. Тому що основною вимогою й основним мотивом зняття мене з посади було те, що я - "політична фігура", і питання по мені має розглядати Конституційний суд!", - сказав Піскун в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Справу повернуто до того суду, де я його виграв у них із тріском. Найголовніше, у чому програв Головатий, – суд не відправив цю справу до Конституційного суду, як він про це просив", - додав він.

За словами Піскуна, те, що він знаходиться за кордоном, "може і добре". "Ніхто не звинуватить мене, що я тисну на суд", - сказав Піскун.

Як відомо, міністр юстиції Сергій Головатий, який виступає в суді "Піскун проти Ющенка" стороною відповідача, говорив що "в принципі, не задоволений рішенням суду".

Однак пізніше Головатий заявив, що вважає справу "Піскун проти президента" виграною в апеляційній інстанції.

"Ми виграли важливу битву, але результат досягнуто лише на 90 відсотків. Ми задоволені тим, що судді Апеляційного суду міста Києва на високому професійному рівні вели цю справу і сприйняли нашу аргументацію щодо ключової проблеми суперечки", - сказав Головатий.

Відповідно до рішення суду, постанову Шевченківського райсуду про поновлення Піскуна на посаді скасовано, однак справу спрямовано на додатковий розгляд до суду першої інстанції.

Українська правда