Єхануров заспокоїв, що Ющенко після виборів нікуди не дінеться

Субота, 25 лютого 2006, 19:29

Президентська вертикаль влади і після парламентських виборів залишиться однією з головних систем управління в країні.

Таку думку висловив у суботу прем'єр-міністр Юрій Єхануров на зустрічі з активом Полтавської області.

"Президентська вертикаль як працювала, так і буде працювати і ніхто нікуди не дінеться. У складний період, поки не буде налагоджена система управління в державі, хтось повинен тримати країну. І тримати її буде президентська вертикаль", - сказав глава уряду.

"Для чого глава держави потрібний - для того, щоб у складний час брати на себе усю відповідальність", - додав Єхануров.

Він нагадав, що другий етап конституційних змін, що стосуються місцевих органів самоврядування, поки не прийнятий.

"У багатьох відклалося, що вже усе прийнято, що зараз міняється влада і все. Яка зміна влади? Шановні глави адміністрацій, 27 березня усі виходите на роботу як виходили", - підкреслив прем'єр.

Він повідомив, що близько 20 квітня уряд заслухає звіт усіх губернаторів, а перед цим в областях відзвітуються глави райадміністрацій за підсумками роботи в першому кварталі.

"Заслухаємо звіт усіх губернаторів і президентові доповімо. І президент визначиться, з ким йому далі йти працювати три з половиною роки без виборів або не працювати", - відзначив Єхануров.

Він підкреслив, що в період передвиборної боротьби глави адміністрацій у першу чергу не повинні забувати про господарські питання.

"Цей божевільний період постійних виборів завершується. Перед трьома з половиною роками напруженої роботи", - підкреслив прем'єр.

Інтерфакс-Україна