Жванія готовий об'єднатися з Януковичем. Теоретично

Вівторок, 21 березня 2006, 10:55

Коаліція між блоком "Наша Україна" і Партією регіонів у майбутньому парламенті теоретично можлива, заявляє член блоку "Наша Україна", екс-міністр з надзвичайних ситуацій Давид Жванія.

"Коаліція з "Регіонами" теоретично можлива тільки за умови, якщо ця політична сила буде готова відмовитися від обіцянок, даних нею партії Кремля", - сказав він в інтерв'ю газеті "Столичні новини", опублікованому у вівторок.

Разом з тим Жванія зазначив, що така коаліція може відбутися за декількох умов, які повинна буде виконати Партія регіонів.

Зокрема, за його словами, Партія регіонів "повинна задекларувати у своїй програмі європейські цінності, відмовитися від ідеї зробити другою державною мовою російську, і сказати, що готова йти в НАТО".

Представник "Нашої України" також підкреслив: "Якщо регіонали визнають, що обманювали ту частину населення, яка за них голосує, ми подумаємо про коаліцію".

Крім того, Жванія зазначив, що у випадку, якщо з Партією регіонів буде підписано угоду про створення коаліції без врахування перерахованих ним умов, він піде в опозицію.

"Я піду в опозицію, якщо буде підписана коаліція з Партією регіонів без врахування цих принципів", - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, яку посаду він хотів би посісти після парламентських виборів - депутата або міністра, Жванія зазначив:

"По-перше, я готовий служити Україні і нести відповідальність за свою роботу. По-друге, з огляду на свій досвід в українській політиці, розумію, що можу бути більш ефективним у виконавчій владі".

"Я економіст за освітою. Люблю бачити плоди своєї роботи", - додав він.

Раніше низка політологів неодноразово висловлювали думку про те, що найбільш ймовірною коаліцією в майбутньому парламенті є коаліція між "Нашою Україною" і Партією регіонів.

"Інтерфакс-Україна"