Давидович до "транзитного сервера" "нитки" не протягав

Четвер, 23 березня 2006, 15:25

Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович категорично виключає можливість втручання сторонніх осіб у роботу сервера комісії.

"Я категорично виключаю будь-які інсинуації про втручання в роботу сервера якихось інших сторонніх осіб, які не мають до цього відношення", - заявив голова ЦВК на прес-конференції у четвер.

Він також підкреслив, що для виключення несанкціонованого доступу до сервера, Центвиборчком закупив достатню кількість апаратури і підготував фахівців.

"Будь-які інсинуації навколо сервера я виключаю і буду вважати їх голими політичними заявами", - вчергове підкреслив він.

Коментуючи заяву одного з лідерів Блоку Юлії Тимошенко, екс-голови СБУ Олександра Турчинова про те, що нібито готується транзитний сервер і від будинку ЦВК для цього протягається спеціальне оптичне волокно до штабу блоку "Наша Україна", Давидович підкреслив, що "у ЦВК настільки ті сервери сьогодні захищені, що мова не може йти ні про які втручання, ні про які протягнені нитки".

"Пан Турчинов, як ніхто інший, знає, куди подавати таку інформацію", - підкреслив він.

Разом з тим голова ЦВК нагадав, що на сьогоднішній день ведеться "інтенсивна робота" слідчої групи СБУ з розслідування "серверної справи торішньої давнини".

Відповідаючи на питання, чи довіряє він комп’ютерникам ЦВК, Давидович нагадав, що ці люди також працювали і на третьому турі президентських виборів.

"Інтерфакс-Україна"