Тарута, Коломойський і Пінчук думають, що Пинзеник помилився

Четвер, 30 березня 2006, 11:24

Компанії, обвинувачені міністром фінансів Віктором Пинзеником у недоплаті податків і роботі через офшори, спростовують цю інформацію.

Так віце-президент "Індустріальної групи", що керує активами ІСД Олександр Пилипенко, вважає "озвучений список якоюсь несправністю", пише газета "Дело".

"Ми не торгуємо через офшорні компанії, я глибоко сумніваюся в цьому ствердженні", — сказав він.

У свою чергу представник групи "Приват", глава "Славутич-капітал" Геннадій Корбан сказав:

"Якщо в Кабміну і ДПА є претензії до наших компаній, вони мають діяти відповідно до закону, а не пускати публічні заяви. На сьогодні в нас усе в порядку з оплатою податків".

У той же час, на думку Корбана, "офшорні схеми найбільше можуть використовувати саме підприємства Віктора Пінчука, оскільки багато хто з них зараз під погрозою реприватизації, тоді як ми нічого такого не купували і нам немає потреби шукати оптимізації ризиків через офшори".

У свою чергу прес-секретар "Інтерпайпа" Максим Забуга повідомив, що "насправді в заяві пролунала лише група "Інтерпайп".

"Тоді як Нікопольський завод нержавіючих труб у Дніпропетровській області чомусь помилково приписується нам, але належить іншій компанії. Більше жодних підприємств, пов'язаних з нами, у списку немає", - сказав він.

Помічник глави Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча соціаліста Володимира Бойко Сергій Магера також не згодний з обвинуваченнями міністра фінансів.

"Пинзеник не виконує перед нами зобов'язання, передбачені законом: у підприємства вимиті оборотні кошти, неповернення ПДВ у нас досяг 0,5 млрд. грн., за три місяці не повернули ні копійки, і ми такі не єдині в Донецькій області".

Раніше Міністерство фінансів звинуватило Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча, ІСД і інші підприємства в тому, що вони почали працювати через офшори.

Також "Mittal Steel Кривій Ріг, Нікопольський завод феросплавів, "Інтерпайп" і інші великі підприємства обвинувачувалися в заниженні сум по сплаті податків.

На думку міністерства, це може привести до невиконання бюджету в першому кварталі поточного року.