Новий парламент збереться і без офіційного оприлюднення результатів?

Четвер, 13 квітня 2006, 14:35

Заборона оприлюднення у пресі офіційних результатів парламентських виборів не впливає на час скликання першої сесії нової Верховної Ради.

Таку думку висловив член ради "Нашої України" Юрій Ключковський, повідомляє прес-служба блоку.

"Оскільки за Конституцією, відлік часу – 30 днів на підготовку до скликання - починається з моменту оголошення Центpвиборчкомом результатів виборів", - наголосив він.

Також Ключковський зазначив, що "зволікання з оприлюдненням у пресі офіційних результатів виборів до Верховної Ради – доволі очікувана ситуація".

"Адже передбачалося, що будуть спроби оскаржити результати виборів у суді і цілком природно, що Вищий адміністративний суд вжив запобіжного заходу і заборонив публікувати результати виборів, поки подану скаргу не буде розглянуто", - додав депутат.

Ключковський зауважив, що він "особисто не бачить підстав для задоволення скарги, що подав блок Наталії Вітренко, і не думає, що це може становити якусь загрозу виборчому процесу".

"Хоча, звичайно, вирішуватиме це тільки суд", – підкреслив він.

Як відомо, у середу Вищий адміністративний суд заборонив публікувати результати виборів Верховної Ради за позовом блоку Наталії Вітренко.

У той же час блок Вітренко у своєму повідомленні зазначив, що "завдяки судовому рішенню 11 квітня, станом на сьогодні в Україні не оголошені і не набрали чинності офіційні результати парламентських виборів".

Остаточні результати виборів ЦВК оголосив 10 квітня.

Українська правда