В Єврокомісії Тарасюку порадили спуститися на землю

Середа, 19 квітня 2006, 11:19

Європейський союз на даному етапi не може дати однозначну відповідь на запитання про перспективи членства в ЄС для України.

Про це в інтерв’ю "Німецькій хвилі" сказала речник Єврокомiсiї Емма Удвiн, коментуючи заяви мiнiстра закордонних справ Бориса Тарасюка щодо вiрогiдностi набуття Україною членства в спільноті до 2015-го року.

За словами Удвiн, в Євросоюзi цiнують величезну мотивацiю Києва щодо зближення з Євросоюзом, однак у Брюсселi на даному етапi готовi обговорювати з Україною лише деталi нової угоди про спiвпрацю i партнерство.

Натомість питання членства в спiльнотi, каже Удвiн, наразi не стоїть на порядку денному.

"Ми прагнемо поглибити вiдносини з Україною в межах полiтики добросусiдства й зараз готуємося до консультацiй щодо погодження аспектiв нової угоди з майбутнім українським урядом. Однак цей документ не дає однозначної вiдповiдi на питання щодо членства України в Євросоюзi", - зазначила Удвiн.

Крiм цього, за словами речницi Єврокомiсiї, у Брюсселi сподiваються на те, що новий український уряд вдало використає те, що йому вже пропонує ЄС, а свою увагу фокусуватиме скоріше на проведенні реформ, ніж на питанні членства.