Людина Мороза стала головною по парламенту. Їй допоможуть люди Януковича і Тимошенко

Понеділок, 15 травня 2006, 12:23

Головою депутатської групи з підготовки сесії парламенту нового складу обрано члена Соцпартії Івана Бокого.

За відповідне рішення проголосували 17 членів депутатської групи у складі депутатів від СПУ, БЮТ та "Нашої України".

Заступником голови комісії обрано представника Партії регіонів Василя Хару, а секретарем Івана Кириленка від Блоку Юлії Тимошенко.

За словами спікера парламенту Володимира Литвина, спільне рішення по кандидатурі голови робочої групи пов’язане з ймовірним досягненням згоди у питанні створення парламентської коаліції.

"Раніше були суперечки через те, що не було кінцевих домовленостей. Тепер цілком очевидно, що усі дискутивні моменти залагоджено", - сказав Литвин.

Він також зазначив, що термін існування коаліції залежатиме від умов, висунутих кожною політичною силою.

"Якщо буде коаліція, і будуть голосувати закон про вступ до СОТ, ви знаєте, хто не буде за них голосувати. Якщо потрібно буде визначитися щодо рішення про підвищення тарифів на комунальні послуги, на пасажирські перевезення і таке інше, ви розумієте, хто буде категорично проти", - додав спікер.

Литвин висловив впевненість, що конструктивна коаліція існуватиме лише до розподілу посад.

"Після розподілу посад кожен буде намагатися займати свою нішу з прицілом на 2009 рік. Я не виключаю, що з’явиться бажання пришвидшити 2009 рік з огляду на те, що Україна перебуває у стані невизначеності, а точніше деградації", - сказав він.

***

Раніше Юлія Тимошенко висловила припущення, що на посаду заступника голови депутатської групи буде обрано комуніста Адама Мартинюка.

Українська правда