У Тимошенко стежитимуть за Порошенком

П'ятниця, 23 червня 2006, 13:47

Блок Юлії Тимошенко буде уважно стежити за діяльністю Петра Порошенка в разі обрання його спікером.

Про це в ефірі каналу НТН заявив депутат від БЮТ Володимир Яворівський.

"Врешті-решт, давайте нагадаємо всім людям зараз, які нас дивляться, що після політичної реформи голова ВР — це спікер. Це людина, яка робить технічні справи. Всі рішення будуть прийматися коаліцією, а не Порошенком. І Порошенко буде в нас перед очима", - сказав він.

Він нагадав, що не йдеться про те, що БЮТ прогоджується чи не погоджується на кандидатуру Порошенка, оскільки "це прерогатива, це кадрова вакансія "Нашої України".

"Кого вони хочуть, того вони виставляють. І мені сьогодні обговорювати - подобається мені Порошенко чи не подобається - це моя особиста справа", - зазначив Яворівський.

На зауваження, що раніше БЮТ звинувачував Порошенка в корупції, депутат відзначив: "Ми і сьогодні його звинувачуємо".

"І сьогодні його на сесії опозиція і, здається, Петро Симоненко сказали, що ось він такий і такий… За це несе повну відповідальність наш союзник на ім’я "Наша Україна", - додав він.

На питання, чи буде протистояння між виконавчою і законодавчою владою, Яворівський сказав, що багато людей хотітимуть цього, але вони зроблять все для того, щоб звести це протистояння до мінімуму.

"Порошенко буде в нас перед очима сім-вісім годин на день. Ми весь час будемо його бачити. Через те, я думаю, вдасться звести до мінімуму якусь детонацію, яка може бути між цими двома людьми. Ми ж прекрасно розуміємо, що це конкуренти", - сказав депутат.

На згадування про корупційний скандал і пропозицію прем'єр-міністра Юрія Єханурова сісти, примиритися, випити чарку, Яворівський сказав: "Щодо чарки, я думаю, він має рацію. А можна і без чарки сісти і домовитися".

Стосовно можливості висунення на пост спікера кандидатури Анатолія Кінаха, представник БЮТ зазначив, що "представництво ПППУ в "Нашій Україні" дуже невелике, тому я думаю, що і претензії Кінаха не такі вже і великі".

Українська правда