Ющенко сказав Морозу, що він поза регламентом?

Вівторок, 11 липня 2006, 22:38

Президент Віктор Ющенко вимагає, щоб ситуація навколо помаранчевої коаліції була вирішена згідно з регламентом, і вона отримала 10 днів для вирішення її долі.

Про це заявив президент під час підходу до преси у вівторок увечері.

"Будь-який процес, який ведеться у Верховній Раді, повинен відповідати регламенту, закону, Конституції. Будь-яке відхилення веде до поляризації політичних сил парламенту", - сказав Ющенко.

Президент відзначив, що обрання спікера парламенту відбулося поза межами регламенту.

"Розмова, яка в мене була сьогодні з головою ВР, зводилась до того, що голова ВР обраний поза угодою коаліції", - сказав Ющенко.

"Я не кажу, що це неможливо, це просто ускладнює всі процеси, які будуть виникати як в рамках минулої, так і майбутньої коаліції. Тому якомога швидше повернутися у процес, коли б Верховна Рада жила виключно за Конституцією і регламентом", - зазначив президент.

"Будь-який процес прискорення рішень без завершення де-юре першої коаліції і без правового забезпечення після витікання терміну 10 днів іншої коаліції у будь-якому форматі накладає першу юридичну вимогу на поведінку Верховної Ради", - наголосив він.

Він назвав помилкою спробу призначити у вівторок заступників голови Ради і розподілити комітети.

"Спробу ініціювати розгляд керівництва ВР, розподілу комітетів чи будь-які інші рішення я розцінюю як спробу звузити переговорний процес, не дати можливість побачити перспективу логіки дій на майбутнє. Це є велика політична помилка", - зазначив президент.

Українська правда