ТИМОШЕНКО ПОПЕРЕДЖАЄ ЮЩЕНКА ПРО ШАХТИ, ЗАВАЛЕНІ ТРУПАМИ

П'ятниця, 21 липня 2006, 10:11

Блок Юлії Тимошенко звертається до президента Віктора Ющенка з заявою про готовність розділити з ним відповідальність у разі проведення дострокових виборів.

"Ми розуміємо всю силу відповідальності оголошення дострокових виборів і готові розділити її з вами повною мірою", - йдеться у заяві БЮТ, ухваленій під час відкритого засідання фракції у п’ятницю.

"Вікторе Андрійовичу, рішення приймати вам. Поки воно не буде прийнято, ми не будемо брати участі у роботі Верховної Ради", - також ідеться у заяві.

БЮТ назвав "абсурдним" гасло "два Віктори – об’єднайте Україну!", яке висить біля Верховної Ради.

"Такого ніколи не може бути. Ми з одним Віктором на знаменах піднімали націю до боротьби за право гідно жити в своїй країні, тоді як інший Віктор хотів забрати це право назавжди", - сказано у заяві.

"І сьогодні в країні можливий тільки один варіант розвитку, а не два. Або – до Європи, до демократії і чесного життя, або назад – до імперії, до відрізаних голів журналістів, до завалених трупами териконів і шахт, до темряви і безпросвітності", - заявляє БЮТ.

За словами представників БЮТ, подача Ющенком кандидатури Віктора Януковича на прем’єрство буде "масштабною зрадою".

"А зрада – вона і є зрада. Її можна сотні раз загорнути у блакитний прапор "Об’єднання країни", або у малинову хустку "моральності та порядку", але її сіра убогість неодмінно проступить на поверхню", - сказано у зверненні.

У заяві також зазначається, що Компартія та Соцпартія "втратили підтримку своїх виборців та позбулися своєї політичної легітимності у Верховній Раді".

Тимошенко це пояснила тим, що СПУ і КПУ "після виборів несподівано радикально змінили свої переконання та злилися з потужним клановим олігархічним утворенням".

"Нехай народ на повторних виборах скаже, чи хоче він бачити союз комуністів з мільярдерами, і чи дає він ще раз повноваження соціалістам на альянс з кланом", - зачитала вона заяву.

Ще однією підставою для дострокових виборів БЮТ вважає "геополітичну необхідність".

"Сьогодні на нас дивиться весь світ з надією та сподіваннями. Якщо у нас не вийде побудувати сучасну цивілізовану демократичну країну, то ми зруйнуємо і їхні надії", - сказано у заяві.

Українська правда