Януковичів назвали терористами, які шантажують Ющенка за наказом Кремля

Понеділок, 31 липня 2006, 16:39

Партія регіонів погрожує, що у випадку видання президентом указу про розпуск парламенту сім обласних рад разом з антикризовою коаліцією його не визнають, провокуючи, тим самим, сепаратизм та загальну дестабілізацію в країні.

Про це заявив член політради партії "Пора" Андрій Юсов на брифінгу у понеділок, посилаючись на джерела партії.

"У перемовинах з президентом представники Партії Регіонів поводяться себе, як політичні терористи, а як відомо у цивілізованій країні з терористами перемовин не ведуть, тим більше не виконують їхніх вимог", - цитує слова Юсова прес-служба "Пори".

У свою чергу, член політради партії Євген Золотарьов заявив, що "Пора" має докази того, що "дії політичних шантажистів координуються Кремлем".

"Ми маємо справу з Міжнародним консорціумом шантажистів у складі українських акціонерів – Партії Регіонів та Олександра Мороза, але контрольний пакет цього консорціуму належить Кремлю", - заявив Золотарьов.

"Пора" вимагає від Партії Регіонів негайно публічно "відмовитися ставити під сумнів Конституцію та законні рішення президента" та закликає Віктора Ющенка забезпечити притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які будуть ставити під сумнів територіальну цілісність України.

Також "Пора" закликає ЦВК "у разі публічних дій, спрямованих на невизнання Конституції, не реєструвати Партію регіонів як суб’єкт виборчого процесу на дострокових виборах до Верховної Ради".

Українська правда