У Криму після бійок нарешті настане затишшя

Неділя, 13 серпня 2006, 22:47

Сторонам конфлікту між кримськими татарами і торговцями місцевого ринку в Бахчисараї (Крим) вдалося домовитися між собою про компроміс.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив перший заступник меджлісу кримсько-татарського народу, народний депутат Рефат Чубаров.

Він повідомив, що багатосторонні переговори, у яких брали участь усі зацікавлені сторони, закінчилися підписанням протоколу про врегулювання конфлікту.

Разом з тим, голова меджлісу кримсько-татарського народу, народний депутат Мустафа Джемільов вважає , що всі конфлікти в Криму не мають національного або релігійного підґрунтя, але також такі ситуації вимагають напрацювання правових механізмів для їх вирішення .

У неділю ввечері в ефірі "5 каналу" він висловив думку, що ситуацію навколо Бахчисарайського ринку спровокували деякі політичні сили.

Раніше Чубаров повідомив, що в п'ятницю, у ході візиту в Крим прем'єр-міністр Віктор Янукович провів нараду разом з керівниками автономії і силових структур, а також Джемільовим.

"Підводячи підсумки наради, прем'єр сказав, що приймає рішення, що до 11 вересня ринок повинен бути прибраний", - повідомив Чубаров.

Чубаров також повідомив, що в суботу відбулася нарада за участю глави СБУ Ігоря Дріжчаного, на якій і було вирішено, що на час проведення розслідування інциденту ринок не буде працювати.

У Бахчисараї в суботу відбулося зіткнення торговців із кримськими татарами, що вимагають закрити центральний ринок міста.

За даними міліції, у зіткненні по обидва боки брало участь приблизно по 300 чоловік. У результаті цього четверо людей одержали травми, в одного зламана нога. У бійці було ушкоджено кілька машин, у тому числі автомобіль Джемільова.

"Інтерфакс-Україна"