"Нашоукраїнці" образилися на Катеринчука, що не порадився з ними

Вівторок, 15 серпня 2006, 12:18

"Наша Україна" не розколеться, незважаючи на заклик депутата Миколи Катеринчука до тих "нашоукраїнців", хто голосував за призначення Віктора Януковича прем'єром, вийти з партії.

Таку думку Комерсант-Україна висловив депутат від "Нашої України" Борис Беспалий.

За словами Беспалого, він - проти "вінегретів" і вважає, що "голосування за Януковича було знаковим, і в партії має бути якась чітка позиція, але розколу через це не варто очікувати".

"Він (Катеринчук) - практично друга особа в ієрархії партії і міг би спочатку з нами усе обговорити", - заявив депутат.

"У нього була можливість усе обговорити по партійних каналах, а не звертатися через громадськість. Це не перший випадок такої його оригінальної позиції, але це більше схоже на особистий піар", - додав Беспалий.

У свою чергу член "Нашої України" Юрій Ключковський також засудив дії Катеринчука, але не став заперечувати можливість розколу в партії, у випадку, якщо це повідомлення буде винесено на обговорення в парторганізаціях на місцях.

Разом з тим, у БЮТ упевнені, що заклик Катеринчука неминуче призведе до розколу не тільки в рядах блоку НСНУ, але й у "Наший Україні".

"Я думаю, створення міжфракційного об'єднання вже цілком реально, і туди зможуть піти 40, а то і 50 депутатів з "Нашої України", - заявив депутат від БЮТ Олег Білорус.

Як відомо, за Януковича проголосували 30 членів фракції "Наша Україна", з яких 18 представляють НСНУ.

Українська правда