У Польщі думають, що Путін хоч колись довіряв Януковичу "безмежно"?

П'ятниця, 18 серпня 2006, 16:08

Офіційна Москва не довіряє прем'єр-міністру України Віктору Януковичу так безмежно, як два роки тому.

Така думка висловлюється в статті "Свічку Москві..." польського видання "Газета виборча", що опублікована на сайті Иносми.ру.

Автор відзначає, що "незважаючи на старання Януковича, видно було, що Москва йому не довіряє настільки безмежно, як два роки тому, коли підтримувала його президентські амбіції до "помаранчевої революції".

"Росіяни не піддадуться сьогодні на порожні обіцянки. Вони прекрасно знають, що Янукович підписав нещодавно Універсал національної єдності, в якому він зобов'язується зберегти проєвропейський курс зовнішньої політики, а в його уряді на ключових посадах залишилися довірені міністри прозахідного президента Віктора Ющенка", - додає він.

На думку автора, "Київ і Москва приречені на співробітництво і компроміс із багатьох питань, особливо економічних". "Питання - як вони будуть досягати його", - зазначає він.

"У наступних візитах - у Брюссель, Вашингтон і, можливо, Варшаву - Янукович може ширше представити свої наміри. Але в дійсності значення будуть мати його справи", - йдеться в статті.

Українська правда