У Черновецького залишився один привід сидіти на двох стільцях

П'ятниця, 15 вересня 2006, 11:34

За інформацією Київської міської виборчої комісії, у зв'язку з виборами Київського мера їй надійшли повідомлення про реєстрацію 21 судової справи по цих виборах.

Станом на сьогоднішній день з них у провадженні залишилася тільки одна.

Як повідомила УНІАН голова ТВК Галина Білик, у всіх судах, крім одного, котрий ще продовжується, були винесені рішення в інтересах територіальної виборчої комісії.

Білик також проінформувала, що із загальної кількості судових справ, переважна більшість – це позови кандидата на посаду міського голови Миколи Грабара – п'ять, а також позови його довірених осіб.

Позивачем був і екс-мер Києва Олександр Омельченко – три судові справи.

Щодо позовів Білик також повідомила, що майже всі вони розглядалися в Шевченківському районному суді, а потім проходили Апеляційний суд Києва, але у Верховний суд не звертався ніхто з позивачів.

У той же час, як повідомила голова ТВК, на сьогоднішній день залишається на розгляді в Апеляційному суді Києва позов кандидата в депутати від БЮТ на виборах у Київську міську раду Євгена Корнійчука.

Позивач вимагає визнання першої сесії Київради нового скликання недійсною.

"Він вимагає визнання незаконними дій Київської міської ради щодо відкриття, проведення першої сесії і зобов'язати Київраду провести першу сесію повторно. Вимагає визнання незаконним і скасування розпорядження Леоніда Черновецького від 14 квітня про вступ на посаду Київського міського голови", – відзначила Білик.

Щодо того, що очікує киян у випадку, якщо Черновецький таки вибере мандат народного депутата, за її словами, відповідно до діючого законодавства, їх будуть очікувати перевибори Київського міського голови.

Як відомо, Черновецький просив перенести його реєстрацію депутатом доки не закінчать всі суди по виборах мера.

Обком