Сліди зниклого білоруського журналіста загубилися в Україні?

Вівторок, 19 вересня 2006, 09:30

Співробітники міліції встановили, що зниклий член Білоруської асоціації журналістів Антон Тарас перетинав білорусько-український кордон.

Про це повідомило "Інтерфакс-Україна" у понеділок джерело в правоохоронних органах Білорусі.

"У співробітників міліції, що здійснюють пошук без звісті зниклого А.Тараса, з'явилася інформація, що він перетинав білорусько-український кордон", - сказав співрозмовник агентства.

Водночас, за інформацією джерела, співробітники РУВС Центрального району Мінська зв'язувалися з українськими колегами, але ті повідомили, що в поле зору української міліції Тарас не потрапляв.

Співрозмовник агентства також проінформував, що поки питання про оголошення Тараса в міжнародний розшук по каналах Інтерполу не розглядається, тому що він навряд чи залишив межі країн СНД.

Джерело повідомило, що як основна версія зникнення Тараса розглядається "сімейні проблеми, що спровокували його неадекватну поведінку".

Разом з тим співрозмовник агентства повідомив, що "слідство при пошуку даної особи також враховує його підвищений інтерес до деяких індійських релігійних течій".

У зв'язку з цим у правоохоронних органах нагадали, що Тарас зник незабаром після того, як його дружина, забравши малолітню дочку, з іншим чоловіком виїхала в Індію.

Тарас зник наприкінці липня, за даним фактом було порушено кримінальну справу. Через місяць після звернення батьків Тараса до міліції, його було оголошено у міждержавний розшук.

За даними білоруських електронних ЗМІ, Тарас був членом Білоруської асоціації журналістів, перекладачем. Він спеціалізувався на перекладі з англійської на білоруську мову і з білоруської на англійську, володів синхронним перекладом.

Тарас добре знав російську і чеську мови, володів польською, вивчав санскрит. Крім того, він писав вірші, грав на ударних інструментах і гітарі.