Руслана побачила у парламенті більше інтриг, ніж у шоу-бізнесі

Понеділок, 16 жовтня 2006, 13:03

Член фракції "Наша Україна" Руслана Лижичко розчарована професійним рівнем українського парламенту і має намір зосередитися на питаннях інформаційного забезпечення європейської і євроатлантичної інтеграції України.

Про це вона сказала після виступу на відкритті 53-ї міжнародної сесії Європейського молодіжного парламенту, повідомляє Ліга.

Лижичко відзначила, що їй не поталанило, оскільки вона потрапила до парламенту, який з перших днів свого існування вирізнився не вирішенням насущних проблем, а політичними "розборками, дрязгами і скандалами".

"Мені здавалося, що це дуже професійна, спокійна, місцями прагматична арена, на якій вирішуються ті чи інші питання. Я побачила набагато більше склок, особливо в кулуарах, ніж у шоу-бізнесі", - сказала вона.

Лижичко при цьому підкреслила, що після відвідування Європарламенту і знайомства з європейськими політиками їй хотілося бачити хоча б натяки на такий же рівень в Україні. За її словами, те, що ці її очікування не виправдалися, не вплинуло на її першочергові установки.

Депутат підкреслила, що, на її думку, на сьогоднішній день найбільшою несправедливістю є інформаційний вакуум у плані європейської і євроатлантичної інтеграції України і похідна цього вакууму - інформаційні маніпуляції на ці теми.

"Я думаю, нам необхідно забезпечити країну об'єктивною інформацією. Я теж для себе хочу розібратися, у чому полягає євро- і євроатлантична інтеграція, у чому її вигода, а в чому повинні бути зауваження..., і мій підкомітет (комітету ВР з питань європейської і євроатлантичної інтеграції) буде займатися саме питаннями інформаційного забезпечення європейської і євроатлантичної інтеграції", - підкреслила депутат.

У своєму виступі Лижичко також запропонувала парламентарям обговорити проблеми цього інформаційного вакууму в Україні.