Мороз "задобрив" Конституційний Суд

Середа, 18 жовтня 2006, 18:35

Спікер Олександр Мороз заявляє, що члени Конституційного Суду мають працювати, керуючись Конституцією, системою конституційного права і совістю.

Про це він сказав під час урочистостей з нагоди десятої річниці КС.

Він привітав суддів від імені Верховної Ради і від себе особисто з цим ювілеєм, відзначивши, що "перший склад КС взяв надзвичайно високий старт".

"Він відзначався унікальним інтелектуальним потенціалом і, по суті, заклав підвалини роботи Конституційного Суду", - сказав Мороз.

Він зазначив, що "ніхто не міг сумніватися у висновках Конституційного Суду того періоду, бо це були висновки обґрунтовані, глибокі, розраховані на перспективу, на захист інтересів держави".

Водночас, за словами Мороза, згодом "так трапилося, що в одному зі складів Конституційного Суду були ухвалені рішення, які до сих пір є предметом дискусії у суспільстві, дискусії неоднозначної".

Він висловив сподівання, що КС новому складі "здатен виконати цю високу і відповідальну місію" та побажав усім "на цьому поприщі успіхів і мужності".

"Це буде найкраща гарантія функціонування суду такого, який він визначений у нашій владній і правовій системі", - вважає Мороз.

Спікер нагородив ряд суддів КС та суддів КС, які нині перебувають у відставці, почесними грамотами та грамотами Верховної Ради.

Українська правда