Суд допитав ще одного свідка у справі Гонгадзе

П'ятниця, 20 жовтня 2006, 17:43

Апеляційний суд Києва продовжить розгляд справи про виконавців убивства журналіста Георгія Гонгадзе в середу, 25 жовтня.

На засіданні в п'ятницю суд розпочав допит свідка у справі, керівника телестудії "Око" Львівського педагогічного інституту післядипломної освіти Костянтина Аланії, повідомляють Українські новини.

На початку засідання до суду надійшла довідка про стан здоров'я підсудного у справі Миколи Протасова, відповідно до якої було проведено його обстеження і, за висновком медиків, стан підсудного на 20 вересня дає змогу йому бути присутнім на засіданні.

У другій половині дня суд розпочав вивчення свідчень Аланії в період досудового слідства й розпочав звіряти їх з його відомостями, наданими суду.

Також суд надав свідкові на впізнання прикраси, знайдені разом з "таращанським" тілом, що нібито є тілом Гонгадзе.

Зокрема, суд надав браслет, ланцюжок, перстень і кулон.

Усі прикраси, за винятком персня, свідок пізнав як такі, що належали Гонгадзе.

Крім того, свідку також було надано для опізнання рентгенівський знімок кисті руки "таращанського" тіла, датований 15 листопада 2000 року.

"Цей той самий знімок кисті руки, який Воротинцев (судмедексперт) показував у Таращі", - зазначив Аланія.

Також він повідомив, що в нього зберігається вдома електронна версія всіх фотознімків, зроблених у Таращі, які він пообіцяв надати суду на наступних засіданнях як речові докази.

Суд уже допитав 6 свідків за цією справою.