Росія таки погодиться розділити Азовське море з Україною

П'ятниця, 27 жовтня 2006, 12:41

Україна і Росія мають намір делімітувати північну і південну ділянки морського кордону в Азовському морі відповідно до міжнародної конвенції з морського права.

Про це повідомив перший заступник міністра закордонних справ Володимир Огризко, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За його словами, зараз в україно-російських переговорах намітилися деякі натяки на те, що сторони зможуть знайти компроміс у проведенні лінії державного кордону на півночі і на півдні Азовського моря.

"Лінія там абсолютно зрозуміла, вона визначається міжнародною конвенцією з морського права, іншими документами і вона полягає в тому, що є серединна лінія, яка легко вираховується", - сказав Огризко.

Він відзначив, що раніше такий підхід не задовольняв російську сторону.

Огризко висловив сподівання, що просуваючи з півночі і півдня до центра, сторони згодом зможуть визначитися і щодо центральної частини акваторії Азовського моря.

"Вона (російська сторона) починає схилятися до того підходу... який вона сама використовувала, вирішуючи ті або інші питання з іншими країнами", - сказав Огризко.

За його словами, наступне засідання експертних груп з питання розмежування україно-російського морського кордону відбудеться наприкінці 2006 або на початку 2007 року.

Як повідомлялося, у червні МЗС України заявляв про блокування російською стороною переговорного процесу щодо розмежування Чорного й Азовського морів і Керченської протоки.