ЛУЦЕНКО ПІДТВЕРДЖУЄ, ЩО СОРАТНИКА ЧЕРНОВЕЦЬКОГО ВЗЯЛИ ЗА ВИМАГАННЯ

Понеділок, 30 жовтня 2006, 15:18

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підтверджує, що депутат Київради Ігор Лавров був затриманий у справі про вимагання коштів.

"Він був затриманий у справі про вимагання коштів, а як юридично буде кваліфікована ця справа - хабар чи щось інше – визначить прокуратура", - сказав Луценко журналістам у понеділок.

"Усі матеріали, включаючи попередній аудіозапис, як (він) вимагав кошти, і відео, як він отримував кошти, передані спочатку в Голосіївську прокуратуру, а потім прокуратурі міста Києва", - повідомив Луценко.

Як відомо, сам Лавров і блок Черновецького заперечують його затримання за хабар.

Луценко також додав, що прокуратура була в курсі намірів міліції про затримання Лаврова.

"Ми вели з ними консультації після отримання аудіозапису про вимагання коштів і вони визнали, що справа явно свідчить про кримінальний характер вимог пана Лаврова, між іншим, раніше вже судимого", - зазначив Луценко.

Міністр зазначив, що Лавров був "посадовою особою одного з комунальних підприємств".

"Нещодавно там з'явився новий директор, якого ніхто не бачив, і поки слідству не вдається знайти його в Україні. Якщо Лавров більше не посадова особа, то тоді це не хабар, а посередницькі послуги при незаконних діях, які можуть кваліфікуватися як фінансове шахрайство", - додав Луценко.

Українська правда