Янукович вилаяв Тимошенко і Єханурова і буде будувати порядок в демократії

П'ятниця, 10 листопада 2006, 11:40

Прем’єр-міністр Віктор Янукович звинувачує попередні уряди у виснаженні економіки України.

Про це він заявив на загальних зборах антикризової коаліції та уряду.

"З перших днів своєї роботи коаліційний уряд зіткнувся із системними проблемами у питаннях соціально-економічного розвитку країни. Проведений нами аналіз переконливо засвідчив, що влада за попередні 1,5 роки не забезпечила позитивних результатів", - заявив він.

"Ідеологія соціального популізму вкрай виснажила економіку і призвела до комплексу проблем", - наголосив він.

За словами Януковича, це насамперед незабезпеченість соціальних видатків відповідними надходженнями бюджету.

"Баланс між задекларованими соціальними обіцянками та реальними соцпрограмами було втрачено", - заявив прем’єр.

"Найбільші державні монополії "Нафтогаз" та "Укрзалізниця" доведені до межі банкрутства. Надходження від приватизації просто проїдалися. Я запитую: де поділися 25 млрд. від приватизації "Криворіжсталі" і не знаходжу відповіді?!", - заявив Янукович.

Він також відзначив посилення податкового тиску на економіку, що призвело до скорочення ресурсного потенціалу підприємств, уповільнення темпів росту промислового виробництва, зниження інвестиційної активності.

"Непродумані рішення щодо ВЕЗ, ТПР та політика реприватизації дестабілізували відносини власності, підірвали довіру інвесторів", - наголосив прем’єр.

До негативів він також відніс зміни курсу гривні та зміни митного кодексу, що "болюче" вдарило по національному виробнику.

"Наші попередники рвали на собі патріотичну сорочку з гаслами "свій до свого по своє", а на ділі своїх гнобили, а чужі товари пускали на ринок. Загальний результат – різкий спад темпів економічного розвитку і криза бюджету", - заявив Янукович.

Також прем’єр розкритикував попередні уряди за торгівельну війну з Росією.

"Без перебільшення треба було рятувати країну від хаосу і кризи, наполегливо працювати для відновлення темпів зростання. Демократія потребує порядку, як в політиці, так і в економіці", - заявив Янукович.

Українська правда