Бубка випросив для Януковича олімпійську медальку

Четвер, 30 листопада 2006, 10:29

Виконком Міжнародного олімпійського комітету підтримав клопотання Національного олімпійського комітету України і прийняв рішення щодо нагородження прем’єра Віктора Януковича найвищою відзнакою міжнародного олімпійського руху – Олімпійським Орденом.

Про це повідомили в НОК України.


За даними НОК, Янукович за час роботи на посаді прем’єр-міністра, президента Національного олімпійського комітету приділяв значну увагу розвитку фізичної культури та спорту, поширенню олімпійських ідеалів.

"За його активної участі було забезпечено стовідсоткове державне фінансування фізичної культури та спорту, збільшено розміри видатків на спорт та піднято розміри довічних стипендій чемпіонам та призерам Олімпійських ігор, була проведена реконструкція баз олімпійської підготовки та закуплений сучасний спортивний інвентар і обладнання, виділено приміщення для Олімпійського дому", йдеться у повідомленні НОК.

Президент НОК України Сергій Бубка надіслав на адресу Януковича привітального листа, в якому відзначив вагомий внесок у розвиток олімпійського руху.

Вашу роль в олімпійському русі України та світу високо оцінив під час візиту до нашої країни президент Міжнародного олімпійського комітету доктор Жак Рогге. Рішення Виконавчого Комітету МОК щодо присвоєння Вам Олімпійського Ордену – ще одне підтвердження Вашого вагомого внеску у розбудову олімпійського руху", - йдеться у привітанні.

УНІАН