Поки Тимошенко замолює гріхи, її тітка вже застосовує "імператив"

Понеділок, 15 січня 2007, 16:46

Депутатам місцевих рад, які покинули фракцію БЮТ, протягом тижня належить визначитися зі своїм депутатством: або повернутись у фракцію, або залишити депутатське місце.

Про це заявила під час прес-конференції у Дніпропетровську лідер обласної організації "Батьківщина" і рідна тітка Юлії Тимошенко Антоніна Ульяхіна, повідомляє Обком.

За її словами, такий термін визначено по даті набуття чинності закону "Про внесення змін у Закон України про статус депутатів Верховної Ради АР Крим і місцеві ради".

Як відомо, з фракції БЮТ Дніпропетровської облради вийшли 8 депутатів з 18, яких уже виключили з фракції, і 2 депутати з міської ради.

Зокрема, начальник обласного Пенсійного фонду Зінаїда Пікалова, директори і заступники дніпропетровських підприємств.

За словами Ульяхіної, одні залишали фракцію "через політичну недосвідченість і страх за свій бізнес", деякі – "зрозуміли, хто прийшов до влади, і побоялися розправи", інші – для розв’язання своїх особистих інтересів.

Для встановлення причини виходу з кожним депутатом вона планує провести співбесіду протягом тижня.

Ульяхіна пообіцяла, що грошовими штрафами депутати не відбудуться, тому що "немає таких грошей, які можна заплатити за мораль".

За її словами, буде враховуватися, як кожен депутат вів роботу у своїх округах з виборцями і як голосував за проекти, ініційовані фракцією.

Як пише Обком, раніше Ульяхіна обіцяла, що жоден з депутатів фракції БЮТ не буде голосувати за прийняття обласного і міського бюджетів. Однак на сесії Дніпропетровської міськради за "сирий" бюджет, складений за три доби, проголосували всі присутні на сесії депутати БЮТ.