Янукович веде бойові дії в КС, щоб Ющенко не міг скасувати політреформу

Вівторок, 30 січня 2007, 12:32

Прем`єр Віктор Янукович пропонує Конституційному Суду припинити провадження за поданням 47 депутатів щодо заборони перегляду конституційної реформи.

Про це у вівторок під час судового засідання сказав постійний представник Кабінету міністрів у КС Павло Євграфов, повідомляє УНІАН.

Янукович, за словами його представника, переконаний, що закон про внесення змін до закону про Конституційний Суд, ухвалений 4 серпня 2006 року, відповідає Основному закону.

"Позиція прем`єр-міністра полягає в тому, що, оскільки питання лежить не в правовій, а в політичній площині, необхідно припинити конституційне провадження у цій справі на підставі пунктів 2, 3 ст. 45 закону "Про Конституційний Суд” - невідповідність конституційного подання вимогам, передбаченим Конституцією і непідвідомчістю Конституційному Суду України порушеного в конституційному поданні питанні 47 депутатами" - сказав Євграфов.

У ході свого виступу він скептично оцінив висновки більшості юридичних інституцій, які погоджувались з авторами подання щодо невідповідності вимогам Основному закону ухвалених 4 серпня 2006 року змін.

Він підкреслив, що КС не може переглядати чинну Конституцію, а закон про внесення змін до Конституції він назвав "пам`ятником".

"Норми закону стали тілом Конституції, і самого закону вже не існує", - сказав Євграфов.

Як відомо, раніше Верховна Рада ухвалила закон, яким скасоване право КС проводити ревізію внесених в грудні 2004 року змін до Конституції.

Пізніше депутат з фракції “Наша Україна” Михайло Поживанов зареєстрував конституційне подання 47 депутатів щодо неконституційності цього закону.

18 січня КС розпочав розгляд цього подання.