Міліція не битиме Луценка, але бронежилетами запасається

Субота, 10 березня 2007, 19:08

Лідер Громадянського руху "Народна самооборона" Юрій Луценко виключає силовий варіант протидії міліції "Маршу справедливості" на Київ, запланованого на весну.

"Я виключаю силовий варіант, я виключаю будь-які репресивні дії міліції проти громадян", - заявив він у суботу на прес-конференції в Івано-Франківську.

За словами Луценка, "Народна самооборона" буде діяти в рамках закону, а тому підстав для силових дій з боку правоохоронних органів не буде".

Водночас він не виключив провокацій щодо учасників "Маршу справедливості".

Також Луценко повідомив, що згідно останньої інформації, спецпідрозділи "Беркут" у Києві, Київській, Житомирській, Черкаській та Чернігівській областях додатково забезпечені матеріально-технічними засобами на суму 25 мільйонів гривень. "Це пояс навколо столиці", - сказав лідер "Народної самооборони".

За його даними, було закуплено 600 додаткових бронежилетів, 300 куленепробивних касок, а також по 400 комлектів для захисту рук і ніг, ще на 5 мільйонів гривень закуплено спецтехніки, що використовується для прослуховування.

"В сумі 30 мільйонів викинуто на чергові бронежилети і чергові підслуховуючі пристрої", - сказав Луценко і підкреслив, що "це по півтори тисячі гривень з кишені кожного працівника міліції, які охороняють громадський порядок".

УНІАН