Тимошенко готує Черновецькому ще 30 груп

Понеділок, 12 березня 2007, 12:26

У понеділок у Києві почнеться кампанія, в рамках якої будуть проведені більше 30 зборів громадян для створення ініціативних груп зі збору підписів за проведення референдуму про недовіру київському мерові Леоніду Черновецькому.

Як повідомляє "Комерсант-Україна", організацією всіх зборів займаються представники БЮТ. При цьому на всі заходи запрошені представники міністерства юстиції, щоб довести законність прийняття рішень про створення ініціативних груп.

Водночас, як повідомив глава київської організації БЮТ народний депутат Анатолій Семинога, метою проведення такої кількості зборів за участю спостерігачів з мін'юсту є не реєстрація ініціативних груп.

"КМДА свідомо блокує процес і буде придумувати все ті ж порушення, що й колись, і відмовляти в реєстрації. Вихід залишається один: довести ситуацію до абсурду, коли адміністрація відмовиться реєструвати тридцяту групу. Тоді ми зможемо показати нездатність КМДА провести референдум, і ініціювати його зможуть Центвиборчком або президент", – пояснив Семинога.

Про можливість присутності на цих зборах представників Мін'юсту в самому відомстві поки нічого не повідомляють. У КМДА наміри БЮТ коментувати відмовляються.