На зустріч до Ющенка Мороз прийде зі стенографістками?

П'ятниця, 16 березня 2007, 21:19

Спікер Олександр Мороз має намір висловити президенту Віктору Ющенку своє незадоволення коментарями їхніх домовленностей представниками його секретаріату та опозиційних сил.

В інтерв’ю телеканалу "Рада" у п’ятницю ввечері Мороз сказав, що його здивували коментарі керівництва секретаріату та опозиціонерів домовленостей, досягнутих під час зустрічі Ющенка з ним та прем’єром Віктором Януковичем.

"Раптом почали одержувати інтерпретації збоку політичних сил, які нібито представляють політичні погляди президента – "нашоукраїнців", керівника секретаріату президента. Ви коли-небудь чули десь коментарі секретаря Верховної Ради? Ніхто ніде не чув, а він за посадою важливіша фігура, ніж керівник адміністрації президента!, - обурився Мороз.

На його думку, це говорить про "налаштованість тих чи інших інституцій влади на співпрацю".

"З’явилися такі невитримані коментарі чиновника та інших людей, які свідчать про те, що вони намагаються впливати на президента. Я цього не допускаю, я вважаю, що Віктор Андрійович має розібратися з тими, хто коментує його рішення", - зазначив Мороз.

Спікер додав, що під час майбутньої зустрічі з президентом у понеділок він вноситиме пропозицію стенографувати їхню розмову.

"Давайте домовляємось так: ми ведемо розмову під стенограму і підписуємо цю стенограму, щоб потім не було невитриманих коментарів з цього приводу. Президент – відповідальна людина і достатньо того, що ми говоримо, а не передавати це в коментарях людей безвідповідальних", - сказав він.