"Газпром" розбереться, чи правильно працює RosUkrEnergo

Четвер, 22 березня 2007, 13:24

28 березня відбудеться чергове засідання ради директорів ВАТ "Газпром", на якому буде розглянуте питання про діяльність компанії RosUkrEnergo AG.

Про це повідомили УНІАН в управлінні інформації ВАТ "Газпром".

Крім того, на засіданні планується обговорити питання, що стосуються принципів формування програми запозичень і управління борговим портфелем ВАТ, внутрішнього регламенту "Газпрому" з питань забезпечення недискримінаційного доступу незалежних організацій до належних компанії газотранспортних потужностей, заходів для скорочення витрат "Газпрому", довгострокової стратегії в роботі з кадрами тощо.

Як повідомлялося, у липні 2004 року дочірні компанії "Газпромбанку" (Росія) і Raiffeisen (Австрія) створили RosUkrEnergo з реєстрацією у Швейцарії для постачань туркменського газу в Україну до 2028 року.

2 лютого 2006 року НАК "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo створили спільне підприємство ЗАТ "Укргаз-енерго" для постачань газу в Україну.

50% компанії RosUkrEnergo належить російському газовому монополісту ВАТ "Газпром", 45% - українському бізнесмену Дмитру Фірташу, 5% - Івану Фурсіну.

З 1 січня 2006 року RosUkrEnergo є ексклюзивним постачальником природного газу в Україну.

У 2006 році RosUkrEnergo експортувала в країни Європи близько 8,7 млрд кубометрів природного газу (2,5 млрд кубометрів – у Польщу, 1,9 млрд кубометрів - в Угорщину, 3,5 млрд кубометрів - у Словаччині і 0,8 млрд кубометрів - у Румунію) на суму 2,225 млрд дол.

Обком